ΗΟΜΕ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΙΣΤΟΡΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΡΟΪΟΝΤΑΚΑΡΙΕΡΑΕΡΓΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστορία του Ομίλου ACO


Ανάπτυξη από Υγιείς ΡίζεςΗ ιστορίας μας ξεκίνησε με τον Otto Friedrich Ahlmann, καπετάνιο ιστιοφόρου.
Το 1780, επέλεξε να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα στη ξηρά, μια σωστή κίνηση όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία του. Οι γιοι του και τα εγγόνια του έγιναν τραπεζίτες, εργοστασιάρχες και ιδιοκτήτες μιας επικερδούς επιχείρησης εμπορίας σιδήρου στην Σκανδιναβία.

Μια γενιά αργότερα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Ahlmann επικεντρώθηκαν στο χυτήριο Carlshütte στο Rendsburg, που κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα αναπτύχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα χυτήρια σιδήρου της Νότιας Γερμανίας. Οι μπανιέρες χυτοσιδήρου από το Rendsburg ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς από το 1920 και εξάγονταν σε 50 χώρες.
Η ACΟ γεννήθηκε σε δύσκολους καιρούς: Ο νεαρός Severin Ahlmann ξεκίνησε την καριέρα του ως επιχειρηματίας το 1946.

Το σκυρόδεμα αποτελεί τα θεμέλια της ACO, μιας νέας εταιρείας που ιδρύεται το 1946
Λίγους μήνες μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Severin Ahlmann ίδρυσε την ACO στο Rendsburg. Η εταιρεία του παρήγαγε εξαρτήματα για έργα κατασκευαστών και  μηχανικών, χώρων υγιεινής και πλαίσια από σκυρόδεμα για κτίρια και αγροτικές κατασκευές.

Η ACO άκμασε και εξαπλώθηκε τη δεκαετία του 60 περιλαμβάνοντας στις δραστηριότητες της προκατασκευασμένους χώρους φύλαξης αυτοκινήτων και κανάλια αποστράγγισης από πολυμερικό μπετόν.
ACO DRAIN®: H εμπειρία σε νέα υλικά γεννά το παγκόσμιο σήμα τη δεκαετία του 70
Η πρωτοποριακή παραγωγή αποστραγγιστικών συστημάτων από πολυμερές μπετόν έδωσε στην ACO το τεχνικό έναυσμα να γίνει ο κυρίαρχος της αγοράς στον χώρο της αποστράγγισης. Με τις νέες αυτές ιδέες προϊόντων, η ACO ήταν επίσης σε θέση να δραστηριοποιηθεί σε νέα τμήματα της αγοράς όπως τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα και η κατασκευή αθλητικών σταδίων.


Η επιτυχία στο χώρο του αθλητισμού ξεκίνησε το 1972 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου
Η σύμβαση για προμήθεια προϊόντων για το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου δεν ήταν μόνο μια συμβολική εξέλιξη για την ACO. Με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς της Μόσχας, τα Προϊόντα ACO έχουν χρησιμοποιηθεί στη κατασκευή όλων των Ολυμπιακών Σταδίων περιλαμβανομένου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Η διεθνής καριέρα της ACO ξεκίνησε το 1976
Οι πρώτες μονάδες παραγωγής εκτός Γερμανίας άνοιξαν στην Αυστρία και την Ελβετία Ακολούθησαν μονάδες στη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Η ανάπτυξη του Ομίλου ACO οδήγησε σε επιπλέον μονάδες παραγωγής, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της Ανατολικής Ευρώπης τη δεκαετία του 90.

Στρατηγικές εξαγορές διατήρησαν και επέκτειναν την θέση της ACO στην αγορά από τη δεκαετία του 90
Εταιρείες και σήματα κύρους όπως η Σκανδιναβική εταιρεία επεξεργασίας πλαστικού Plastmo, και η εταιρεία χύτευσης και κατασκευών AWK, εξαγοράστηκαν και ενσωματώθηκαν στον Όμιλο ACO. Συμπληρώθηκαν από νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως η επεξεργασία ανοξείδωτου  χάλυβα, στην οποία απασχολούνται περισσότερα από 500 άτομα στην Δημοκρατία της Τσεχίας μόνο.

Η ACO μπαίνει στην τρίτη χιλιετία διατηρώντας τη θέση της πιο δυνατή από ποτέ
Η απόκτηση των συστημάτων αποστράγγισης Passavant και της τεχνολογίας διαχωρισμού το 2000 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στη γερμανόφωνη αγορά. Ακολούθησαν το 2004 οι Δανοί με τον Όμιλο Funki, ένας μεγάλος παίκτης στην αγορά ακατέργαστου χυτοσιδήρου. Η οικογένεια ACO επεκτάθηκε και στη διεθνή αγορά έως το 2004 μέσω δραστηριοτήτων εξαγοράς στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κεντρική Ευρώπη και την Σκανδιναβία. Ταυτόχρονα δυναμική ήταν και η επέκταση της στην Ανατολική Ευρώπη. Ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών του Ομίλου ACO αυξήθηκε το 2007 στο ποσό των US$ 900 εκατ.

 
created by: Vip Solutions
ΣΟΛΩΝΟΣ 94, 106 80, ΑΘΗΝΑ TΗΛ.: 0030 210 6042557 FAX: 0030 210 6042581 E-MAIL: info@aco.com.gr